Xn–tygpse-lua.nu

Kategorier
Påsar

Olika typer av tygpåsar

Tygpåsar finns i många olika storlekar och utformningar. Mycket beror på det tänkta användningsområdet.

Stora tygpåsar och bärkassar

Denna typ av tygpåse är till för att kunna bära mycket innehåll. De är utmärkta för den som handlar matvaror eller för den som vill ha en smidig lösning för att ta ner smutstvätten till tvättstugan. Bärkassar i tyg är så effektiva att många butiker och butikskedjor säljer egna varianter till sina kunder som spridits i många exemplar. Att få en helt gratis i form av en giveaway brukar uppskattas ännu mer.

Att tänka på är att handtagen måste vara utformade för att den ska bäras bekvämt. De får inte skära in i händerna och det är en klar fördel om det finns längre handtag som kan läggas över axeln för att bära en tung påse på ett behändigt sätt.

Små tygpåsar

Tygpåsar i små storlekar är betydligt smidigare än de större varianterna. De kan användas försmall Tote en liten goodiebag med godis, pennor eller andra mindre produkter. Sedan kan mottagaren behålla den och bära mindre saker i den. Alla tycker inte om att ta en väska eller ryggsäck om de bara ska ha med en matsäck. Då går det utmärkt att ta en liten tygpåse istället.

Materialval och kvalitet

Ett annat sätt att dela in tygpåsar är efter hur mycket de kostar eller vad de är tillverkade av för material. Syntetiska material som polyester är till exempel billigare än ekologiskt odlad bomull. Även inom ett visst material finns skillnader i kvalitet, inte minst när det gäller kvaliteten på bomull.

För tygpåsar är priset en riktlinje angående kvaliteten precis som för de flesta andra produkter. För hög kvalitet brukar det kosta extra och billiga tygpåsar har i regel sämre hållbarhet än dyra tygpåsar. När tygpåsar ges bort kan det ge ett dåligt intryck att snåla alltför mycket. Vill man att den ska hålla länge och sprida sitt reklambudskap över lång tid är det en fördel med hög kvalitet. Inköpspriset kan bli något dyrare, men på sikt kan det vara en bättre investering.