Xn–tygpse-lua.nu

Kategorier
Påsar

Fördelar med tygpåsar jämfört med billigare påsar

Användningen av tygpåsar har ökat lavinartat i Sverige. Tidigare såg man mest pensionärer och miljömedvetna medborgare som ofta hade med sig tygpåsar till affären när de handlade. Nuförtiden syns tygpåsar överallt. Anledningen är att tygpåsar har många fördelar gentemot billiga påsar som plastpåsar.

Kraftiga och hållbara

Billiga påsar töjs ut och går i värsta fall sönder om de fylls med för mycket innehåll. Den som handlar mat har säkert ibland ställts inför en situation när de undrar om det räcker med en plastpåse eller om det krävs två. Att packa en billig plastpåse för full leder ibland till att ett handtag går sönder på vägen hem eller att hela botten går sönder och sprider ut innehållet på marken. Med en kraftigare tygpåse hade det aldrig hänt. De klarar även tuffa utmaningar utan att gå sönder. De spelar ingen roll om man fyller dem med tunga böcker, drycker eller annat som väger en del. En tygpåse av hög kvalitet är betydligt hållbarare jämfört med en billig påse.

Används om och om igen

Tygpåsar är gjorda för upprepad användning. Som reklamprodukt betyder det att reklambudskapet sprids under en längre tid och exponeras för fler människor. Kort sagt ger det mycket reklam för pengarna. När olika reklamalternativ jämförs brukar man just titta på hur mycket exponering man får för ett visst investeringsbelopp. För tygpåsar har värdet på reklaminvesteringen potential att skjuta i höjden, även om produkten bara används normalt.

Glöm heller inte bort miljöaspekterna. Billiga påsar brukar utnyttjas som soppåsar och ganska omgående slängas. garbage bagsPlastpåsar som slängs är inte bra för miljön. Över tid blir det väldigt många påsar som slängs i onödan. En tygpåse hade kunnat göra samma jobb och återanvänts gång på gång, vilket hade skonat miljön. Till exempel används olja vid tillverkningen av billiga påsar som plastpåsar. För tygpåsar går det att använda miljöcertifierad bomull som i jämförelse är ett naturligt material.